Kvinde der hækler

3 idéer til, hvad du kan hækle til jul

Er du vild med at hækle, er der masser af juleprojekter, du kan kaste dig over. Det kan for eksempel være at hækle tøj, du kan bruge som gave eller julepynt. Se forslagene herunder.

Lige meget om du er nybegynder eller erfaren i forhold til at hækle, kan du have brug for noget inspiration. Et af de tidspunkter, hvor der er masser at hækle til, er til jul. Det er oplagt, at du går i gang i god tid. Særligt hvis du vil kaste dig ud i et større projekt som at hækle tøj.

1. Hækl matchende juletrøjer

Har du mod på det, kan du kaste dig ud i at hækle matchende juletrøjer. Det er et stort projekt – særligt fordi du jo skal hækle hele to trøjer. Når de er færdige, kommer I dog også til at se fantastiske ud, og I har nogle trøjer, som I kan gå med til jul hvert år.

Du har mange muligheder for at vælge, hvordan du gerne vil hækle en trøje. Du kan hækle to helt ens trøjer eller nogle, der bare minder om hinanden. To sjove trøjer kan for eksempel være, at du hækler en, hvor der står ”artig” og en, hvor der står ”uartig” på. Så kan I selv bestemme, hvem der er hvem.

2. Julekjole til børn

Er du ikke helt så erfaren ud i at hækle, men vil du stadig gerne hækle tøj, kan du kaste dig ud i at hækle en julekjole til et barn. Er der et lille barn i familien, der vil elske en fin kjole til jul, er det oplagt, at du starter med at hækle den til hende.

Du kan finde mange hækleopskrifter på nettet på kjoler til børn. Hvis du ikke lige kan finde en, der er skabt specifikt til jul, kan du selv skifte farverne ud, så de passer til de klassiske julefarver.

3. Begynd blødt med hæklet julepynt

Hvis du er nybegynder udi at hækle, er det en god idé, at du starter med et mindre projekt. Tøj kan være svært at få til at se helt rigtigt ud. I stedet kan du kaste dig ud i at hækle julepynt selv. Det kan for eksempel være hæklede hjerter og stjerner, du kan hænge på juletræet, eller små nissefigurer til vindueskarmen.

Du har altså masser af muligheder for at finde et hækleprojekt til dit niveau. På den måde kan du hurtigt komme i gang med at hækle til jul.