Mand med blæseinstrument

Efter jul kommer fastelavn; planlæg den bedste fest

Med julen følger mange traditioner, og hver enkelt familie har sine egne skikke og vaner i december måned. Men når det kommer til fastelavn, som vi i Norden også har dyrket i mange år, så er traditionerne få i hjemmene.

Men hvordan skaber du en god fastelavnstradition gennem en sjov udklædningsfest?

Gør fastelavn til en hyggelig mærkedag

Det er ikke alle der fejrer fastelavnen i februar måned, og udklædning og tøndeslagning er oftest forbeholdt børnene. Men traditionerne omkring fastelavn kan faktisk give anledning til meget sjov og underholdning for hele familien.

Man kan f.eks. vælge at fejre dagen med tøndeslagning i haven eller med bagning af hjemmelavede fastelavnsboller. Dertil kan man aftale at alle familiemedlemmer og gæster skal være klædt ud.

Man kan finde en fast dag for disse skikke, så det kan blive en årlig begivenhed som hele familien, naboer og venner kan glæde sig til.

Find alt til fastelavn hos Fastelavnstønden.dk, og planlæg den perfekte fest som kan blive en fast tradition i fremtiden.

Fastelavn er både for børn og voksne

Selvom at udklædning ofte forbindes med børn og børneleg, så kan kostumer og masker også være en sjov del af en fest for voksne.

Der findes et utal af udklædningsfester for voksne, hvor kostumerne danner rammerne om en sjov og anderledes måde at holde en fest på.

Skal man planlægge en fastelavnsfest, så kan man både gør det så den egner sig til børn og voksne, men man kan også skabe en tradition, hvor børnene er valgt fra.

Her kan man med fordel holde temafester, hvor alt fra kostumer til mad og cocktails er inspireret af ét bestemt tema. Man kan supplere festen med sjov underholdning, hvor man f.eks. holder sig til traditionen omkring tøndeslagning eller kaster sig ud i noget helt andet.

Tænk over hvem festen er henvendt til, på den måde kan du skabe et arrangement, der uden tvivl vil blive et hit.