Juleslik formet som hjerte

Idéer til nye juleaktiviteter og -traditioner

Hver familie har sine egne juleaktiviteter og -traditioner. Nogle af dem stammer fra tidligere generationer. Andre er nye. Juletraditionerne er vigtige at holde ved. Via dem bliver jeres familiebånd blot endnu stærkere, og julen bliver endnu hyggeligere.  

Det er rart i julemåneden at mødes med familien og julehygge. Du kan også skabe din helt egen juletradition. F.eks. en juleaktivitet, hvor du samles med din familie om at lave juledekorationer eller julepynt. Bare det, at I laver noget sammen, betyder meget for både store og små.

Gør en god gerning

At gøre en god gerning kunne også være en ny juletradition for dig og din familie. I kunne give julehjælp til Røde Kors, så de kan give julehjælp til en økonomisk trængt familie.

Julehjælpen fra Røde Kors hjælper rigtig mange familier, som ikke har råd til at holde jul og give børnene julegaver. Ofte er det dog ikke kun i julen, de trængte familier ikke har overskud.

Det rammer især børnene, når familien ikke har råd til julegaver. De kan nemt føle sig uden for i børnehaven og skolen. De har jo ikke fået julegaver, ligesom de andre børn stolt fortæller om og viser frem.

Via julehjælpen får Røde Kors kontakt til familierne. Resten af året kan de så give hjælp til meget andet. Bl.a. kan børnene komme på sommerlejr og få lektiehjælp. Kan forældrene ikke tale dansk, kan de f.eks. få hjælp fra Røde Kors, til når de skal til lægen.

Her har du en fin mulighed for, via din nye juletradition, at tænke på andre. Vær med til at sprede juleglæden videre til andre, som ikke har råd.

Lav dit eget slik

Lav dit eget slik kunne være et andet forslat til en ny juleaktivitet og tradition i din familie. Det er både sjovt og hyggeligt og smager godt.

Det kan måske virke lidt uoverskueligt at få fremskaffet alt, hvad du skal bruge til det. Men frygt ikke. Danske Sweets Cooking er der til at hjælpe dig gennem hele processen. De har nemlig lavet en kasse med alle ingredienser, som du skal bruge.

Du kan vælge, om du vil lave vingummi, bolsjer, lakrids eller karameller. Du bestiller en kasse fra hjemmesiden og får det hele leveret med posten.

Så er det på med forklæderne, smøg ærmerne op, og gå i gang. I følger bare videoinstrukserne. Så ender I op med at få det skønneste slik. Der følger også et spil med, som I kan hygge sammen om bagefter.God fornøjelse og glædelig jul.